Jasper.ai

Jouw ai contentspecialist

Als SEO-specialist ben ik altijd op zoek naar tools die niet alleen de efficiëntie verhogen, maar ook de kwaliteit van de content naar een hoger niveau tillen. Jasper.ai is zo’n tool die belooft de centrale zenuw van je contentstrategie te worden. Maar doet het dat ook echt? Laten we eens duiken in de wereld van Jasper.ai.

Wat kan je met Jasper.ai?

In een handomdraai maak je eenvoudig en met AI onderstaande content.

  • Blogposts en Artikelen: Jasper AI schudt ze zo uit de mouw.
  • Social Media Posts: Creëer posts die engagement verhogen.
  • Promotieteksten: Voor landingspagina’s en advertenties, Jasper schrijft ze.
  • Content Frames: Inclusief AIDA voor die overtuigende touch.
  • Lange-vorm Assistentie: Voor die diepgaande artikelen.
  • Content Improver: Geef bestaande teksten een nieuwe glans.
  • E-mail Creatie: Met titels die de aandacht grijpen.
  • Video Scripts: Voor content die gezien mag worden.

Voordelen:

  • Genereert razendsnel content: Het blijft fascinerend hoe generatieve AI uit het niets content tovert. Met een paar simpele instructies heb je zo een hele pagina volgeschreven.
  • Klinkt natuurlijk en foutloos: Wat heb je aan AI als de output niet goed is? Jasper AI levert teksten die natuurlijk klinken, goed geschreven zijn en nauwkeurig de gevraagde toon volgen.
  • Ontwikkelt ideeën verder: Als je moeite hebt om te beginnen met schrijven, kan Jasper AI helpen om nieuwe ideeën of invalshoeken voor je content te genereren.
  • Betaalbaar: Jasper AI is een uitstekende keuze voor kleine bedrijven die hun contentproductie willen opschalen zonder het budget te overschrijden. Het eerste abonnement begint al bij $24/maand voor 20.000 woorden – genoeg om de meeste marketeers op weg te helpen.

Nadelen:

  • Mist persoonlijkheid en stem: AI kan de ervaring en personalisatie die een mens aan een stuk kan toevoegen niet bieden. Hoewel het toon kan nabootsen, is de output vaak generiek.
  • Kan veel bewerking vereisen: Dit nadeel hangt af van wat je creëert en hoe je AI wilt inzetten. Sommigen gebruiken software zoals Jasper AI alleen voor een ruwe eerste opzet, dus veel bewerken is dan niet erg. Anderen die op zoek zijn naar een meer gepolijst eindproduct, zullen dit gemakkelijker bereiken met kortere content.
  • Heeft moeite met niche-onderwerpen: Jasper AI lijkt het beste te presteren met eenvoudige contentverzoeken. Bijvoorbeeld, het schrijven over het verwijderen van je Instagram-account gaat waarschijnlijk beter dan het schrijven over de nieuwste trends in korte video’s.
  • Geen feitencontrole: Jasper geeft je een compilatie van wat het online vindt. Dus als de informatie niet klopt, raad eens? Dan zal je output hetzelfde zijn.

Wat kost Jasper.ai

Let op, het valt ons op dat prijzen nogal fluctueren en er veel aanbiedingen beschikbaar zijn.

PlanPrijs per MaandInbegrepen Functies
Creator$491 gebruiker, 1 Brand Voice, 50 Knowledge Assets, 50+ Templates, SEO-modus, Browserextensie
Teams$1253 gebruikers, 3 Brand Voices, 150 Knowledge Assets, Eigen templates, Instant Campaigns, Samenwerking
BusinessContact SalesAangepaste functies, Geen limiet op alle functies, API-toegang, Geavanceerde admin analytics, SSO

Alle plannen bieden een gratis proefperiode van 7 dagen, helaas moet je wel eerst je creditcard gegevens invullen, je kan het dus niet even testen. Als je kiest voor jaarlijkse facturering, kun je 20% besparen op de kosten. Het is belangrijk om te vermelden dat de prijzen kunnen variëren en het is aan te raden om de website van Jasper.ai te bezoeken voor de meest actuele informatie. Daarnaast hebben ze veel aanbiedingen tijdens acties zoals black friday.

De Grootste concurrent, Copy.ai begint vanaf 36,- per maand maar heeft ook een gratis variant

Concurrenten van Jasper

Een van de meest directe rivalen is Copy.ai. Deze twee titanen van tekstgeneratie bieden vergelijkbare diensten, maar met enkele cruciale verschillen die hen onderscheiden voor specifieke gebruikersbehoeften.

Copy.ai: De Creatieve Copywriter Copy.ai positioneert zich als een ideale partner voor copywriting met een lagere productievolume. Het biedt een gratis plan, wat het een aantrekkelijke optie maakt voor kleinere ondernemingen of individuele gebruikers die niet regelmatig grote hoeveelheden content nodig hebben. Met 45 templates en 98 schrijfgereedschappen is het een krachtig platform voor het genereren van creatieve copy.

Jasper.ai vs. Copy.ai: De Keuzevrijheid Wanneer budget geen belemmering vormt, lijkt Jasper.ai de overhand te hebben met zijn uitgebreide templatebibliotheek en integraties met andere diensten zoals Zapier, Surfer SEO, en Grammarly. Jasper.ai is ook transparant over het gebruik van GPT-4 voor sommige van zijn diensten, wat kan wijzen op een meer geavanceerde AI-output.

Veelgestelde Vragen over Jasper.ai

  • Wat is Jasper.ai? Jasper.ai is een op kunstmatige intelligentie gebaseerde schrijfassistent die je helpt content te genereren zoals blogposts, advertentieteksten en e-mails. Het maakt gebruik van geavanceerde algoritmes om taal te begrijpen en te produceren, waardoor je binnen enkele minuten hoogwaardige teksten kunt creëren.
  • Hoe werkt Jasper.ai precies? Je geeft Jasper.ai een beschrijving van wat je wilt schrijven, waaronder de stijl, toon, en de belangrijkste punten. Jasper gebruikt dan deze input om unieke content te genereren die past bij je criteria.
  • Is de content gemaakt door Jasper.ai uniek? Ja, Jasper.ai genereert unieke content door jouw instructies te volgen en zijn eigen creativiteit te gebruiken. Je moet echter altijd de gegenereerde tekst controleren op nauwkeurigheid en eventuele overlappingen met bestaande content.
  • Kan ik Jasper.ai gebruiken voor SEO-doelstellingen? Absoluut, Jasper.ai kan helpen bij het genereren van SEO-vriendelijke content door het integreren van relevante zoekwoorden en het creëren van leesbare en waardevolle teksten voor je doelgroep.
  • Hoe ‘menselijk’ klinkt de door Jasper.ai gegenereerde tekst? De teksten die Jasper.ai produceert zijn vaak niet te onderscheiden van door mensen geschreven teksten, dankzij de geavanceerde taalverwerkingsalgoritmes. Het blijft echter belangrijk om als gebruiker de teksten te personaliseren en te verfijnen.
  • Kan Jasper.ai meerdere talen aan? Jasper.ai ondersteunt verschillende talen, enkele van de talen die ondersteund worden zijn Engels, Spaans, Frans, Duits, Italiaans, Nederlands en nog veel meer.
  • Is Jasper.ai gemakkelijk te gebruiken voor beginners? Jasper.ai is ontworpen met een gebruiksvriendelijke interface, ik vond het zelf heel makkelijk.
  • Wat als ik niet tevreden ben met de gegenereerde content? Je kunt altijd de content aanpassen of nieuwe instructies geven aan Jasper.ai om de output te verbeteren. Daarnaast biedt Jasper.ai een klantenservice om je te helpen bij eventuele problemen.
  • Heeft Jasper.ai een gratis proefperiode? Ja! De beschikbaarheid van een gratis proefperiode kan wel variëren.
  • Hoe zorg ik ervoor dat mijn content origineel blijft met Jasper.ai? Zorg ervoor dat je altijd je eigen draai geeft aan de content die Jasper.ai voor je genereert. Dit zorgt niet alleen voor originaliteit, maar ook dat de tekst aansluit bij je eigen merk en toon.

De beste Jasper.ai Templates

  • Blog Post Outline: Voor het structureren van je blogposts biedt Jasper.ai een template die helpt bij het ontwikkelen van een heldere outline, zodat je artikelen een logische flow hebben en alle belangrijke punten behandelen.
  • AIDA Framework: Een van de oudste marketing frameworks die er bestaan, AIDA (Attention, Interest, Desire, Action), is perfect voor het creëren van overtuigende advertenties en web content.
  • PAS Framework: Het Problem-Agitate-Solution (PAS) framework is een effectieve structuur voor het schrijven van krachtige en overtuigende content die een probleem identificeert, de lezer prikkelt en een oplossing biedt.
  • Product Description: Voor e-commerce en retail kun je de Product Description template gebruiken om kenmerkende, SEO-geoptimaliseerde productbeschrijvingen te genereren die bezoekers omzetten in kopers.
  • Email Subject Lines: Een goede onderwerpregel kan het verschil maken tussen een geopende en een genegeerde e-mail. Jasper.ai helpt je creatieve en opvallende onderwerpregels te maken.
  • Content Improver: Deze template neemt een stukje content dat je al hebt en herschrijft het om het interessanter, creatiever en boeiender te maken.
  • Creative Story: Als je op zoek bent naar een manier om een verhaal of een script te schrijven, kan de Creative Story template je helpen om je ideeën om te zetten in een samenhangend verhaal.
  • Social Media Ads: Specifieke templates voor Facebook Ads, Google Ads en LinkedIn Ads kunnen je helpen om krachtige en klikbare advertenties te maken.
  • Persuasive Bullet Points: Deze template is perfect voor het creëren van bondige en overtuigende bullet points, ideaal voor webpagina’s, brochures en presentaties.
  • SEO Meta Titles and Descriptions: Optimaliseer je website voor zoekmachines met aantrekkelijke meta titels en beschrijvingen die de klikfrequentie (CTR) verhogen.

De nieuwste ontwikkelingen en features van Jasper.ai

De nieuwste functies en ontwikkelingen van Jasper.ai, zoals aangekondigd tijdens hun “2024 Vision & Announcements” evenement, omvatten een reeks verbeteringen die gericht zijn op het versterken van de marketingteams van ondernemingen met AI-gestuurde tools. Hier is een samenvatting van wat Jasper.ai in petto heeft:

  • Bedrijfsintelligentie: Een centraal systeem voor alle content, met functies zoals merk- en productpositionering, bedrijfsstrategie, en een stem- en stijlgids die Jasper in staat stelt om je merkstem te scannen en te identificeren of je eigen merk- en stijlgids te uploaden.
  • Campagneversnelling: Versnel de ontwikkeling en aanpassing van multichannel campagnes met geautomatiseerd projectmanagement, contentcreatie en -verpakking, en gestroomlijnde beoordelingen met AI-samenvattingen van commentaren, integratie van bewerkingen met één klik, naleving van stijlgidsnormen en SEO.
  • Contentversnelling: Van idee tot uitvoering sneller en met betere resultaten, inclusief on-brand AI-assistentie en de mogelijkheid om een enkele briefing of stuk content om te zetten in een multichannel campagne in seconden.
  • Prestatieanalyse & Inzichten: Ga verder dan snellere outputs naar beter presterende marketing met AI-aanbevelingen voor het verbeteren van content en directe publicatie van AI-geoptimaliseerde content naar het platform van je keuze.
  • Interoperabiliteit en Multimodaliteit: Jasper’s AI Engine biedt flexibiliteit en betrouwbaarheid door ondersteuning van meerdere modellen en de mogelijkheid om tekst en afbeeldingen te combineren.
  • Beveiliging & Gegevensprivacy: Jasper.ai zorgt voor de hoogste mate van beveiliging en gegevensprivacy, zonder dat de onderliggende modellen getraind worden op jouw data.

Het meeste wordt in 2024 uitgerold, indien er nieuwe updates zijn dan vermelden wij dat uiteraard.

Mijn analyse over Jasper.ai:

Bedrijfsintelligentie op zijn Best Jasper.ai biedt een platform waar je bedrijfsstrategie, concurrentieanalyse en publieksonderzoek samenbrengen om content te wortelen in wat echt belangrijk is. Het is alsof je een interne Google hebt die alles weet over je merk en dit vertaalt naar content die staat als een huis.

Campagneversnelling: Snelheid Ontmoet Substantie Projectmanagement wordt vaak gezien als een noodzakelijk kwaad, maar Jasper.ai maakt het een fluitje van een cent. Met geautomatiseerde projectmanagementfuncties en AI-gestuurde contentcreatie, kun je in seconden multichannel campagnes ontwikkelen. En het mooiste? De AI zorgt ervoor dat je content altijd on-brand is.

Contentversnelling: Van Idee tot Uitvoering Hier komt Jasper.ai echt tot zijn recht. Het platform helpt je niet alleen sneller te bewegen van idee naar uitvoering, maar zorgt ook dat de resultaten beter zijn. Met on-brand AI-assistentie en de mogelijkheid om campagnes en kunstwerken in seconden te creëren, is Jasper.ai een creatieve krachtpatser.

Analyse en Inzichten: Meer dan Snelheid Jasper.ai gaat verder dan alleen snelle resultaten. Het biedt inzichtelijke analyses en aanbevelingen om je content te optimaliseren. Dit betekent dat je niet alleen content sneller publiceert, maar ook dat de kwaliteit ervan verbetert met elke klik.

Veiligheid en Privacy: Geen Zorgen over Data In een tijd waarin datalekken aan de orde van de dag zijn, biedt Jasper.ai gemoedsrust. Ze trainen hun AI-modellen niet met jouw data en behouden geen eigendom van je outputs. Dit is een enorme plus voor elke SEO-specialist die waarde hecht aan data-integriteit.

Conclusie over Jasper.ai

Jasper.ai is een Game Changer Met Jasper.ai lijkt het alsof je een extra paar handen hebt die niet alleen sneller werken, maar ook slimmer. Het is een tool die ik zou aanbevelen aan elke marketeer die op zoek is naar een manier om hun contentstrategie te schalen zonder in te boeten op kwaliteit.

Bekijk hier meer copywriting tools, wil je wekelijks op de hoogte blijven van de nieuwe tools schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.