ActiveCampaign installeren en activeren

Als je activecampaign geinstalleerd hebt maak je direct gebruik van de mogelijkheden van AI. Wil je ActiveCampaign gebruiken dan heb ik hier een aantal handleidingen voor je uitgeschreven.

Active Campaign kan geïntegreerd worden met verschillende websitebouw-platformen en e-commerce systemen, waardoor je CRM-functionaliteiten naadloos samenwerken met je online aanwezigheid. Hier is hoe het werkt met enkele van de populairste platforms:

  1. WordPress: Met een handige plugin kun je Active Campaign moeiteloos integreren in je WordPress-site. Zo kun je formulieren maken, site tracking instellen en zelfs je contactenlijst segmenteren, allemaal vanuit je WordPress-dashboard. Wil je een uirgebreide handleiding? Dit artikel heb ik eerder beschreven: een uitgebreide handleiding voor de installatie van ActiveCampaign met wordpress.
  2. Shopify: Voor de e-commerce ondernemers is Shopify een match made in heaven met Active Campaign. Via de officiële app of plugin kun je je klantgegevens synchroniseren, automatische e-mailcampagnes opzetten op basis van koopgedrag en zelfs gerichte campagnes maken op basis van klantacties op je Shopify-site.
  3. BigCommerce: Net als bij Shopify kun je met BigCommerce diepe integraties opzetten. Van het verzenden van gepersonaliseerde aanbevelingen tot het automatiseren van follow-up e-mails na een aankoop, de samenwerking tussen BigCommerce en Active Campaign versterkt je e-commerce strategie.
  4. WooCommerce: Voor WordPress-gebruikers die ook hun eigen winkel runnen, biedt WooCommerce een naadloze integratie met Active Campaign. Zo kun je de kracht van e-mailmarketing direct toepassen op de producten in je WooCommerce-winkel.
  5. Wix: Ook gebruikers van Wix kunnen genieten van de voordelen van Active Campaign. Hoewel niet zo direct als bij WordPress of Shopify, kun je met behulp van webhooks en API’s een koppeling maken waarmee je leads kunt verzamelen en automatiseren.
  6. Squarespace: Hoewel Squarespace geen ingebouwde integratie heeft, kun je met de ingebouwde formuliervelden en Active Campaign’s automatiseringstools toch een krachtige combinatie creëren voor je marketingactiviteiten.

Zo makkelijk is het

Het installeren van Active Campaign op platforms zoals Shopify en Wix is verbazingwekkend eenvoudig en toegankelijk, zelfs voor degenen die zichzelf niet als technisch onderlegd beschouwen. De stappen zijn duidelijk en de gebruikersinterface van Active Campaign maakt het integratieproces intuïtief. Met de mogelijkheid om webformulieren rechtstreeks te creëren en te integreren, kunnen gebruikers zonder veel moeite aan de slag met het verzamelen van leads en het automatiseren van hun e-mailcampagnes.

Daarnaast biedt de Active Campaign Chrome-extensie een extra laag van gemak voor gebruikers. Deze extensie stelt je in staat om snel contactgegevens van leads te verzamelen terwijl je op het web surft, en ze rechtstreeks naar je Active Campaign account te sturen. Dit betekent dat je je contactenlijst kunt uitbreiden zonder dat je je browser hoeft te verlaten, waardoor de workflow naadloos en efficiënt wordt.

Al met al maakt Active Campaign het niet alleen makkelijk om te integreren met je favoriete websitebouwers, maar het versterkt ook je vermogen om effectieve marketingcampagnes te voeren met zijn gebruikersvriendelijke tools en handige extensies. Het resultaat is een krachtige synergie tussen je website en e-mailmarketinginspanningen, die zelfs voor de meest bezige ondernemers beheersbaar is.